fbpx

В Івано-Франківську територію вздовж вулиці Івасюка біля Бистриці Надвірнянської хочуть забудувати

Суспільство 14:46, 06.04, 2015

До департаменту архітектури та містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звернулися підприємці, яким належать ділянки, що знаходяться вздовж вулиці Івасюка, з пропозиціями розробити детальний план території.

Про це розповів директор департаменту архітектури МВК Володимир Гайдар на громадських слуханнях щодо розроблення детального плану території частини садового товариства ”Бистриця Надвірнянська”, вздовж вул. Івасюка від "Епіцентру" до заправки на виїзді на вул. Тисминецьку. Лінія простягнеться попри дачний масив. На цій території знаходиться 1156 земельних ділянок.

Гайдар розповів, що по першій лінії вздовж вул. Івасюка вже є кілька об’єктів, але відомості про будь-які документи щодо законності їх встановлення відсутні. Для того, щоб все було законно, відповідні зміни планується внести до генплану міста.

Гайдар пропонує дозволити на цій території об’єкти громадського призначення, оскільки, за його словами, житлові будинки розміщувати тут недоцільно. Які саме це будуть об'єкти, поки що невідомо. Він зазначив, що були пропозиції і по будівництву СТО, і спортивного центру, і дитячого майданчика та інші.

Громадськість остерігається, що зменшиться площа зеленої зони, а з часом зміниться і «перша лінія». Також остерігаються, що власників дач примушуватимуть продавати власні ділянки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: