fbpx

В Івано-Франківську діти-аутисти отримали приміщення для занять

Суспільство 16:56, 16.05, 2015

В Івано-Франківську громадська організація, в яку об'єдналися батьки аутичних дітей "Світанок", на день свого п'ятиріччя отримало у пільгову оренду приміщення для аутичних дітей.

Як повідомила голова ГО "Світанок" Анастасія Голинська, у новому Центрі для аутичних дітей заняття проводитимуть щоденно. Тут будуть групи з розвитку, заняття з психологом, музична терапія тощо.

"Ми залучаємо волонтерів, студентів, які займатимуться з дітьми, – розповідає вона. – І це приміщення дає нам можливість втілити багато ідей у роботі з дітками".

Окрім приміщення, потрібні були кошти для того, щоб облаштувати кімнати. Допомогла Івано-Франківська міська рада, яка виділила з бюджету 54 тис. грн. Ще 18 тис. грн. має надійти з департаменту соцполітики Івано-Франківської ОДА. Крім цього, каже депутат обласної ради Сергій Адамович, завдяки гранту, чекають від німецького посольства 40 тис. грн. Ці гроші призначені на сенсорну кімнату.

"Організація діє п’ять років і займається аутичними дітьми та тими, які мають психо- або мовні розлади,  каже Сергій Адамович.  Це дуже талановиті люди. Головне їм допомогти. Тоді вони стануть дуже потрібними країні особистостями".

Приміщення, повідомляє ГК, розташоване по вул. Симоненка, 41 в Івано-Франківську. Заняття безкоштовні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: