fbpx

В Івано-Франківську мешканці погодилися не перешкоджати забудовнику взамін за квартири

Суспільство 20:39, 03.03, 2015

Мешканці вулиць Підгірянки-Відкритої погодяться на будівництво шестиповерхівки у своєму дворі, якщо забудовник дасть їм квартири.

Під головуванням першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля відбулося засідання робочої групи щодо врегулювання конфлікту між ПП "Санліт-Захід" та мешканцями вулиць Підгірянки-Відкритої.

У межах цих вулиць забудовник планує спорудити шестиповерховий будинок. Наразі у дворі знаходяться громадські вбиральні, сарай та три гаражі. Щоб розпочати новобудову, ці споруди доведеться знести.

На засіданні робочої групи мешканець будинку по вулиці Марійки Підгірянки, 23-а В'ячеслав Кобза відзначив, що мешканці навколишніх будинків давно чекають на нові квартири. Оскільки за генпланом там передбачене будівництво, і люди знають, що їхні квартири підпадають під знос.

"Люди 30-40 років чекають ту квартиру просто, просто дайте їм. Зрозуміло, що люди хочуть якнайбільше, але з людьми можна говорити", – сказав Кобза.

Виконавчий директор ПП "Санліт-Захід" В. Дейчаківський пояснив, що фірма надаватиме квартири у дві черги. Спершу отримають квартири п’ять сімей, відтак – решта незадоволених будівництвом. Однак мешканці на такі умови не погодилися: сказали, що дозволять розпочати будівництво після того, як отримають квартири (в інших будинках компанії).

Також Дейчаківський пообіцяв вирішити проблему з громадськими вбиральнями.

"Є два шляхи вирішення – це шлях перенесення і шлях каналізувати квартири, які на сьогодні ще не каналізовані", – сказав представник забудовника.

Перший заступник міського голови Зіновій Фітель порадив забудовнику домовлятися з людьми.

"Йдіть до людей. Не люди до вас, а ви до людей",  звернувся він до представника забудовника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: