fbpx

В Івано-Франківську показали унікальні кадри з життя Романа Гурика

Суспільство 17:41, 07.04, 2015

Івано-франківський режисер Мирослав Бойчук презентував фільм "Героєві Небесної Сотні Романові Гурику присвячується".

Як повідомляв КУРС, це друга серія із циклу "Небесна Сотня Прикарпаття", перша – "Розстріляне відродження".

У фільмі про Романа Гурика зібрані матеріали з архіву родини героя. Унікальні кадри про батьків Ігоря та Ірину Гуриків і про самого героя з перших його днів увійшли до стрічки.

"Я поламав традицію документалістики. Розповідається інколи про старшого Гурика, але я все одно даю ті кадри, які залишилися живими, тому що на Романа цікавіше дивитися на живого, ніж на фотографії",  розповів Мирослав Бойчук.

Мама Романа Гурика Ірина розповідає, що режисеру не радила нічого, а коментарі давала одразу після похорону і майже не пам’ятає, що тоді могла сказати, тому кінцевий варіант стрічки побачила сьогодні вперше. Не переглядали і відеоархіви, які потрохи накопичувалися протягом життя.  

"Дуже приємно, що люди пам’ятають, що цікавляться, бо пам’ять – це єдине, що є на сьогодні",  зазначила Ірина Гурик.

До сьогодні батьки і родина не змирились із втратою Романа. Вони все ще вдають, що одного дня він ще повернеться додому.

"Сказати, що "жива рана", – це нічого не сказати, тому що вдома ми не допускаємо цієї ситуації до сьогоднішнього дня. Це, напевно, буде дивно виглядати, але ми стараємось думати, що в нас нічого не змінилося. Всі його речі вдома як стояли, так і стоять по сьогоднішній день. Є люди, які радять зібрати його речі і віддати десь, але ми до цього кардинально не готові",  розповіла мама героя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: