fbpx

В Івано-Франківську пройде Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Ірини Маланюк

Культура 16:23, 20.04, 2015

Завтра в Івано-Франківську розпочинається V Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Ірини Маланюк.

Іра Маланюк – співачка світової слави, що народилась на Прикарпатті. Засяяла як одна з найвидатніших солісток Віденської та Мюнхенської опер у 50-60-х роках 20 ст. Мала рідкісної краси і сили голос широкого діапазону.

Проводиться конкурс в Івано-Франківську раз на два роки. Цьогоріч він присвячується 75-річчю заснування Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника і триватиме шість днів. Конкурсанти виступають у двох номінаціях: молоді виконавці навчальних закладів І і ІІ рівнів акредитації та ІІІ і IV рівнів акредитації, інформує КУРС із посиланням на ОДТРК "Карпати"

За словами директора Інституту Мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, професора Анатолія Грицана, таких конкурсів в Україні проводиться критично мало, хоча в країні є унікальні голоси і співаки світового рівня, яких, як правило, оцінюють вже за кордоном. Якраз популяризувати класичну музику і академічний спів найвищих зразків і то саме серед молодих вокалістів і покликаний конкурс, зініційований вісім років тому.

Конкурсні прослуховування розпочнуться вже завтра. І в першому, і в другому турі (у суботу) кожен з учасників має виконати по три твори, а саме – класичні арії, романси українських та зарубіжних композиторів, народні пісні. Особливий акцент  на твори західноукраїнських композиторів. Вже в неділю назвуть імена переможців на гала-концерті в обласній філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: