fbpx

В Івано-Франківську Тамара Коренєва показала "Макросвіт". ФОТО

Культура 18:48, 01.03, 2016

У фортечній галереї "Бастіон" в Івано-Франківську переселенка з Донецька Тамара Коренєва презентувала виставку фотографій "Макросвіт".

Кількадесят світлин із зображеннями рослин та комах увійшли до експозиції. Для того, щоб сфотографувати їх, Тамара Коренєва жила в наметі тижнями і вставала вдосвіта, щоб вловити момент.

"Знані фотографи мені казали, що це дитяча хвороба, що це несерйозно. В дійсності це не так. Для мене головне – це побачити, адже це речі, які не бачиш, коли просто йдеш кудись",  розповіла авторка виставки.

Колега та член Національної спілки фотохудожників Ярема Проців зазначив, що макрозйомка – це неймовірно клопітка робота для фотографа, з якою впоратись може далеко не кожен.

"Можна робити портрет будь-яким фотоапаратом чи об'єктивом. Щоб зняти цих кузьок, потрібна особлива оптика, потрібно знімати зі штатива дуже близько. А комарик втік, а метелик полетів… Для цього потрібно мати велике терпіння і знати технічні можливості глибини різкості. Це є майстерність досвідчених фотографів",  пояснив Ярема Проців.

Тамара Коренєва почала фотографувати лише коли вийшла на пенсію у 2009 році. Тоді ж купила хороший фотоапарат – і це змінило її життя. У "попередньому житті" була програмістом. Окрім макрозйомки, знімає пейзажі, портрети.

"Людина має смак. Десь по серцю вона талановита, напевно, від Бога. Вона може робити все",  констатував Ярема Проців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: