fbpx

В Івано-Франківську учасники "Маршу справедливості" кинули димові шашки під будівлю медуніверситету. ФОТО

Суспільство 16:07, 22.01, 2016

В Івано-Франківську активісти Цивільного корпусу полку "Азов" влаштували ходу з фаєрами з вимогами справедливого суду над студентами-іноземцями, яких обвинувачують в зґвалтуванні неповнолітніх франківчанок.

Десятки учасників ходи під прапорами з символікою "Азову" пройшлися вулицею Незалежності, скандуючи "Наше місто – наші правила", "Іноземцю, дотримуйся закону або забирайся!". На Вічевому майдані учасники ходи провели короткий мітинг, на якому озвучили свої вимоги: справедливий суд над студентами медичного університету з Йорданії, яких обвинуватили у зґвалтуванні неповнолітніх франківчанок.

 

У Франківську "Азов" вимагає справедливого суду над арабами, я…

В Івано-Франківську активісти Цивільного корпусу "Азов" вимагають справедливого суду для студентів-іноземців, яких підозрюють у згвалутванні малолітніх дівчаток з Івано-Франківська. Детальніше про розслідування кримінального провадження за посиланням >>> https://kurs.if.ua/news/sud_obrav_zapobizhnyy_zahid_dlya_obvynuvachenogo_v_zgvaltuvanni_nepovnolitnoi_frankivchanky__32503.html

Опубліковано КУРС 22 січня 2016 р.

Після мітингу колона рушила до медичного університету – під будівлю кинули кілька димових шашок. Далі хода повернула до одного з гуртожитків медуніверситету та університету нафти і газу, де мешкають студенти-іноземці. 

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківському міському суді призначили запобіжний захід для двох обвинувачених у зґвалтуванні неповнолітніх франківчанок студентів Івано-Франківського національного медичного університету, громадян Йорданії 1993 р. н. Підозрюваних утримуватимуть під вартою протягом 2 місяців. 

Напередодні іноземцям було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) та ч. 1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) Кримінального кодексу України. 

За вказані кримінальні правопорушення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді ув'язнення на строк від п’яти до п’ятнадцяти років. 

Нагадаємо, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: