fbpx

В Івано-Франківську відбудеться прем'єра документального фільму про Надію Савченко

Культура 10:15, 10.10, 2014

До Івано-Франківська завітають всеукраїнські покази нового документального фільму засновника формації "ВАВИЛОН 13" Володимира Тихого "Наша Надія". 18 жовтня о 17:00 в кінотеатрі "Люм'єр" відбудеться прем'єра стрічки.

Цей фільм – продовження дослідження Володимира, який разом із численними однодумцями документально фіксує новітню історію України в найгарячіших її точках. Фільм представить творча група на чолі з режисером – Володимиром Тихим.

"Символічно, але ми покажемо фільм, який демонструє "відкриті рани" нашої країни на заході. Хотіли показати і на сході, але зараз це неможливо, тому, об’їхавши всі можливі міста, ми повернемось до серця нашої держави і там відбудеться останній показ проекту. Всі покази будуть безкоштовні. Нам головне, щоб люди відчули разом з нами цю проблематику та створили критичну масу поборників свободи Надії. Ми вже відвідали Ужгород, Львів, Вінницю і всюди стикаємось з зацікавленістю з боку глядачів як до самої проблематики, так і до фільму", – розповідає продюсер картини Анна Паленчук.

"Враховуючи все те, що відбувалося навколо нас під час зйомки цього фільму, та спираючись на реакцію, викликану всеукраїнськими показами проекту "ВАВИЛОН 13", робота над яким продовжується і зараз, наша команда прийняла рішення реалізувати безпрецедентно широку демонстрацію цієї картини саме в кінотеатрах, для пересічних глядачів. Ми хочемо поспілкуватися з людьми та представити їм свіжий, не заангажований документальний погляд на події", – розповідає про рішення показати фільм режисер стрічки Володимир Тихий.

Відкриті покази "Нашої Надії" відбудуться у 10 містах України. Вхід на покази безкоштовний. Організатори сподіваються, що фільм не залишиться поза увагою як громадсько активного глядача, так і кола широкої публіки. Адже консолідація громадян у питанні визволення полоненої української льотчиці Надії Савченко буде запорукою її скорішого звільнення з незаконного ув’язнення у московському СІЗО.

Окрім Івано-Франківська, покази відбулися в Ужгороді, Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Тернополі. Попереду ще Херсон, Одеса та Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: