fbpx

В Івано-Франківську відбувся творчий вечір поета і прозаїка Ярослава Ткачівського

Культура 15:40, 23.11, 2016

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка поціновувачі української пісні та художнього слова мали можливість ознайомитися з новими творчими напрацюваннями прикарпатського поета і прозаїка, головного редактора Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу "Перевал", секретаря Національної спілки письменників України Ярослава Ткачівського.

Автор презентував тематичні збірники пісень і романсів "Коли цвітуть серця", "Метелик під сонцем", "Предвічна суть" та "Знов розквітне розмай", які побачили світ у місцевому видавництві "Симфонія форте", інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Модератором презентації виступила доктор мистецтвознавстава, завідувач кафедри академічного та естрадного співу, професор Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника Ганна Карась.

Читали вірші та вітали Ярослава Ткачівського письменник, лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка, професор ПНУ ім. В. Стефаника Степан Пушик, голова обласної організації НСПУ Євген Баран, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій, науковці та композитори, які працюють у співавторстві з поетом, представники інтелігенції Прикарпаття.

Начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимир Федорак вручив поету-пісняру почесну грамоту управління культури, національностей та релігій і зазначив, що у творчому доробку Ярослава Ткачівського – близько 40 книжок та вісім збірників пісень і романсів, а його творчість є вагомим внеском у  літературну скарбницю Прикарпаття та України.

Особливу атмосферу у переповненій залі обласної бібліотеки створювали пісні відомих композиторів на слова Я. Ткачівського у виконанні  школярів, студентів та викладачів Інституту мистецтв Прикарпатського  національного університету ім. В. Стефаника.

У рамках виконання регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки, яка фінансується за кошти обласного бюджету,  найближчим часом у видавництві "Місто-НВ" вийде  нова книга вибраних поезій інтимної лірики Ярослава Ткачівського "Острів кохання". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: