fbpx

В Івано-Франківську відкрилася виставка "Портрет і натура ХХІ століття". ВІДЕО

Культура 17:03, 26.02, 2018

В Івано-Франківську стартувала виставка-конкурс "Портрет і натура ХХІ століття". Тут предсталені понад два десятки творчих робіт з різних куточків України та навіть Італії.

Організатори не обмежували учасників віковими рамками та художніми стилями. Головна умова конкурсу – передати сучасні тенденції портретного жанру різними мистецькими засобами. Тож автори намагалися розкрити проблематику людини в період нової історичної епохи, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Марічка Юрчак приїхала в Івано-Франківськ із сусіднього Тернополя. На конкурсі представила портретну роботу з натури її близької товаришки. Каже, на полотні спробувала передати не лише зовнішні особливості жінки, але і її внутрішній стан. Художниця переконана, саме емоційне наповнення картин і техніка виконання вирізняє сучасне мистецтво.

Жіноча невагомість під впливом земного тяжіння. Неординарний фотоколаж "Хитка рівновага" презентував івано-франківський митець Олексій Конник. Фотохудожник зізнається, саме жінки надихають його творити.

Глядачі мали змогу проголосувати за улюблену роботу. Оцінювати полотна буде також компетентне журі. Вдивляючись у художні портрети, фахівці шукають нові обличчя сучасного мистецтва.

Всі учасники виставки отримали грамоти від організаторів. Наступний етап конкурсу відбудеться в середині березня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: