fbpx

В Івано-Франківську відкрили нове реабілітаційне відділення для надання психіатричної допомоги

Суспільство 15:12, 28.07, 2015

В Івано-Франківську на базі відділень психоневрологічної лікарні №3 відкрито реабілітаційне відділення для надання психіатричної допомоги людям, які потребують її найбільше. Саме в це відділення, абсолютно безкоштовно, можуть звертатись демобілізовані учасники АТО Івано-Франківської області, де їм нададуть спеціалізовану допомогу.

Сьогодні відкрито психоневрологічне відділення на 50 ліжок. В кожній палаті встановлено по чотири ліжка. Вся інфраструктура відділення підведена до європейських стандартів, повідомляє Фіртка.

Відділення розташоване у реконструйованих приміщеннях закладу, з урахуванням всіх потреб пацієнтів та медперсоналу. Приміщення цілий рік знаходилось на ремонті.

Допомога надаватиметься особам з розладами невротичного регістру, межовими станами (психічне захворювання, що характеризується нестабільністю настрою).

Окрім медикаментозного лікування, пацієнти отримають і психотерапевтичну та реабілітаційну допомогу.

Зі слів головного лікаря обласної психоневрологічної лікарні № 3 Мирона Мулика, найбільшу матеріальну допомогу надала асоціація "Адаж" (Франція), з обласного бюджету виділено 40 000 гривень, а взагалі, в реконструкцію відділення залучено близько мільйона гривень.

В урочистому відкритті відділення і розрізанні стрічки брали участь головний лікар психоневрологічної лікарні Мирон Мулик, директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Роман Мельник та директор Опольської психоневрологічної лікарні Кшиштоф Назімек.

З 2009 року, відповідно до підписаної угоди, заклад активно співпрацює з Воєводською спеціалізованою психоневрологічною лікарнею ім. св. Ядвіги міста Ополе (Польща).

Фахівці обласної психоневрологічної лікарні №3 пройшли стажування у Воєводській лікарні та отриманий досвід впроваджують у діяльність закладу. Протягом 2009-2015 років пройшли стажування 105 спеціалістів різного рівня – лікарі-психіатри, молодші спеціалісти з медичною освітою, психологи.

Впроваджено та вдосконалюються вісім видів терапії зайнятості, серед яких іпотерапія (метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди).

В серпні 2015 року персонал відділення відправиться до Польщі для закріплення отриманого досвіду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: