fbpx

В Івано-Франківську влаштували незвичайний вечір пам’яті про вбитих "стоматологом-різником"

Культура 21:15, 22.12, 2014

У книгарні "Є" в Івано-Франківську Роман Шаблєвський презентував виставку "Ч28", присвячену вбитим цієї осені друзям.

Роман Шаблєвський, знаний також під псевдонімом Crazy, вирішив влаштувати свого роду вечір пам’яті вбитих друзів. Спочатку планувалося присвятити виставку своїм добрим товаришам Антону Кучераку та Ігорю Струтинському, які загинули від рук "стоматолога-різника". Нещодавно відійшов у вічність і ще один друг митця – Парфьон.

"Ми вирішили зробити вечір спогадів, пам’яті про них – Ігоря Струтинського, і Антона Кучерака, яких вбили. До цих двох хлопців ще долучився цими днями Парфьон, який був художником. Це старі картини, які вже відомі. Ми хотіли сьогодні з друзями зібратись: хтось пише вірші, хтось творить музику, і такий вечір пам’яті влаштувати – трошки пограти, виставити здобутки. Тому наразі це не є моя персональна виставка, це просто візуальний ряд до дійства…" – розповів Роман Шаблєвський.

До експозиції потрапили 35 робіт, створених впродовж останніх років. Це як монохромна, так і вельми барвиста графіка. Плакати, обгортки та пластик стали авторові в нагоді і як основа для творчості – замість полотна, і як декор для оформлення робіт. 

Роман Шаблєвський знаний в минулому музичний експериментатор, учасник понад півсотні виставок, історик за освітою. Малює з дитинства. Наразі використовує для втілення задумів усякі підручні матеріали та засоби – від олівця і картону до олії на полотні. Сюжети навіяні навколишньою дійсністю та невпинними фантазіями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: