fbpx

В Івано-Франківську з 85 кризових сімей дві стали на шлях виправлення

Суспільство 10:10, 23.12, 2014

Протягом 2014 року служба у справах дітей Івано-Франківська провела 16 рейдів, під час яких відвідала 169 сімей з дітьми. Рейдова група обстежила 85 сімей, де діти опинилися в складних сімейних обставинах.

Про це повідомила на апаратній нараді начальник служби у справах дітей міськвиконкому Зоя Сливка.

"Це діти з кризових сімей, де батьки, м’яко кажучи, не виконують свої обов’язки. На жаль, заходи профілактичного характеру не дали результатів, – пояснила Зоя Сливка. – І ми змушені були винести на комісію з питань захисту прав людини питання щодо позбавлення цих батьків батьківських прав, а потім – звернутися до суду. Це ті сім’ї, в яких горілка є для батьків більшим смислом життя, ніж власні діти".

За результатами роботи рейдової групи, сім дітей поставлено на облік сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, справи шести дітей розгляне комісія з питань захисту прав дитини, 14 – за заявою батьків влаштовано у заклади соціального захисту.

За її словами, дві багатодітні сім’ї за минулий рік стали на шлях виправлення. Зокрема, в одній сім’ї чоловік всиновив чотирьох дітей своєї дружини. Після чого дітей повернули із закладу соціального захисту на виховання батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: