fbpx

В Івано-Франківську запускають проект Smart City

Суспільство 08:45, 15.05, 2018

В Івано-Франківську презентували сайт проектe "Івано-Франківськ – розумне місто (Smart City)".

Про проект Smart City на оперативній нараді у міського голови доповів начальник міського відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський.

Понад 5 десятків міст у світі уже запроваджують Smart City. Сьогодні до них приєднується Івано-Франківськ. Вже запускають сайт smartcity.mvk.if.ua.

"Розумне місто – це застосування інфомраційно-комунікаційних технологій для покращення життя мешканців. У світі Smart City запроваджується двома шляхами. Перший – побудова розумного міста з нуля. Такі міста пробують будувати у США та ОАЕ. Другий варіант – це упроваджувати такі заходи в існуючих містах. Таким шляхом пішов Івано-Франківськ", – сказав Чайківський. 

За його словами, зараз у світі п’ять десятків міст упроваджують проекти Smart City.

На франківському порталі Smart City розміщений єдиний реєстр проектів. На сайті відображатиметься стан впровадження проектів: чи проект проходить узгодження, чи перебуває у процесі виконання, чи уже виконаний. Також франківці й громадські організаці зможуть запропонувати свої проекти на розгляд робочої групи.

Зараз  на сайті вже розміщені 52 проекти у різних сферах. 

"Насправді, не всі знають ті електронні сервіси, які у нас уже працюють. На цьому сайті громадяни зможуть з ними ознайомитися. Будуть також анонси подій, новини про місто", – сказав Чайківський.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: