fbpx

В Івано-Франківську завершився всеукраїнський семінар для спортивних суддів

Спорт 11:34, 19.05, 2014

Член технічного бюро Міжнародної федерації плавання, віце-президент Федерації плавання України, суддя міжнародної категорії з плавання Андрій Власков повідомив, що Федерація плавання України розпочинає підготовку молодих спортивних суддів з плавання.

За його словами, одна з проблем українського спортивного суддівства – брак кваліфікованих кадрів. Змагань з плавання в Україні проводиться багато, однак не вистачає спеціалістів, які би могли забезпечили якісне суддівство цих спортивних заходів. Крім того, рівень суддівства змагань в регіонах ще досі залишає бажати кращого.

Для того, щоб стати професійним суддею з плавання, зовсім не обов’язково бути плавцем.

«Найголовніше у суддівстві – добре знати правила змагань. На жаль, в Україні не вистачає спортивних суддів з плавання, а особливо – молодих спеціалістів. Тому за допомогою подібних семінарів ми намагаємося підвищити цікавість до суддівства не тільки у спеціалістів з плавання, а й в усіх, хто любить наш спорт», — сказав А. Власков.

Участь у семінарі, який провела ФПУ в Івано-Франківську за підтримки Національного олімпійського комітету України, взяли 62 спортивних суддів з плавання з 18 регіонів країни.

Під час семінару відбулося засідання комітету суддівської колегії Федерації плавання України, на якому розглянули питання покращення якості суддівства на регіональних змаганнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: