fbpx

В Івано-Франківську зростає захворюваність на грип і ГРВІ серед вагітних, дві жінки – у реанімації

Суспільство 12:16, 18.01, 2016

Про це повідомила заступник головного лікаря пологового будинку з лікувальної роботи Ірина Мегедин.

Як зазначила Ірина Мегедин, в цей час росте захворюваність на грип і ГРВІ серед вагітних. Через це в акушерських закладах запроваджено обмежувальні заходи.

На сьогодні в стаціонарі франківського пологового знаходяться 18 хворих вагітних з ГРВІ, у двох після обстеження офіційно встановлений діагноз "грип". Дві жінки в реанімації, одна з них була на кисневій терапії. В обох ускладення – пневмонія. Пневмонії у хворих вірусні, які пізніше стали бактеріальними. Лікування в таких випадках тривале і важке – мінімум 14 днів.

"При найменших проявах ГРВІ треба негайно звертатися до сімейного лікаря чи терапевта. Не виходити на роботу. Не йти в поліклініку, а викликати лікаря додому. Не займатися самолікуванням. Це особливо актуально для вагітних ", – наголосила Ірина Мегедин. 

Теперішні сезонні захворювання небезпечні тим, що викликають пневмонію. У вагітних це виявляється в браку кисню і необхідності кисневоі терапії. Дітки народжуються з вродженою пневмонією  такі випадки були в 2009-му. Тоді померли 4 жінки від грипу і ГРВІ. З 2010 року не померло від грипу і ГРВІ жодної вагітної, каже Ірина Мегедин.

Як повідомляв КУРС, минулого тижня в реанімаційному відділенні івано-франківського перинатального центру померла 35-річна жінка, яка потрапила туди на 12-му тижні вагітності із токсикозом і ГРВІ.

Читайте також: Головний терапевт Прикарпаття Лариса Боришкевич: Хто ризикує першим захворіти на грип і мати ускладнення

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: