fbpx

В Краснику завершився сьомий заїзд творчої реабілітації бійців української армії за проектом "Творча Криївка"

Суспільство 12:45, 05.02, 2015

Закінчився сьомий заїзд творчої реабілітації бійців української армії за проектом "Творча Криївка", який тривав з 26 січня у селі Красник.

Як повідомляв КУРС, реабілітацію тут проходило семеро бійців різних військових підрозділів. Всі вони побували в дуже непростих травмуючих умовах війни, отримали поранення і потребували відновлення після госпіталів.

Протягом всього часу перебування для поранених бійців влаштували цікаву програму. Зокрема, вони відвідали родину музикантів в с. Замагора, де були вражені, що кожен в родині грає на музичних інструментах.

"Нас зустріли музикою, пригощали, ми навіть співали всі разом. Ані слова, ані фотографії не здатні передати наші враження та вдячність цій родині. З хати без музики нас також не випустили – ми танцювали народні танці  гуцулку та голубку", – саме такими враженнями поділилися хлопці.

Також бійці зустрічалися з школярами с. Красник, розповідали їм про військові дії, зазначивши, що українці – мужні, а тому стоятимуть до кінця. Щоб якось віддячити бійцям, які отримали поранення, учні організували для них концерт та смачний обід, а вкінці  подарували вовняні шкарпетки, вишиті серветки і обереги.

Волонтери та громадські активісти Верховинщини влаштували для гостей цікаві екскурсії та прогулянки околицями Верховини. Зокрема, відвідали музей Романа Кумлика, музей фільму "Тіні забутих предків".

Протягом всього періоду перебування з бійцями проводили заняття психологи, займалися масажисти. Відвідали їх також і місцеві священики та волонтери з Івано-Франківська, які займаються медичною реабілітацію. Крім того, багато часу вони виділили малюванню – саме це, зазначають психологи, сприяє психологічному розвантаженню. Результатом стали чудові картини. Але найважливіше – це час, проведений далеко від війни, в колі чудових, привітних та щирих людей. Час, за який відновились сили і здоров’я, які так потрібні для того, щоб знову повернутись на передову і стояти до останнього, до перемоги!

Перед від’їздом сільська громада Красника подарувала бійцям образи, школярі принесли подарунки, консервацію та малюнки. Вирушаючи в дорогу, бійці подякували всім, хто допомагав їм, та побажали прекрасних, а головне – мирних, сонячних днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: