fbpx

В Микуличині підприємець вигнав зі свого готелю відвідувачів, дізнавшись, що це податківці

Економіка 20:26, 11.02, 2018

Отримавши скаргу від жителя Івано-Франківщини, в якій той повідомив про здійснення громадянином незаконної підприємницької діяльності в селі Микуличин Яремчанської міської ради, податківці прийшли на перевірку. Підприємець погодився поселити гостей у готелі, а коли дізнався, що це податківці, вигнав їх на вулицю.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Як з’ясували податківці, в селі Микуличин – в одному з найбільш туристично привабливих у нашому регіоні – функціонує готельний комплекс, який належить жителю цього села, однак господарську діяльність здійснює підприємець, зареєстрований в одній зі східних областей України. Інформація про здачу в оренду номерів в приватній садибі разом з красномовними фото розміщена на найбільших туристичних веб-порталах.

Згідно з базами даних податківців, місцевий житель – власник садиби не зареєстрований підприємцем. Більше того, навіть винесені податкові повідомлення рішення з податку на нерухоме майно за минулий рік на суму 364 грн 21 коп. на момент перевірки не сплачено. Зрозуміло, що й ліцензії на роздрібний продаж алкоголю та тютюну не видавалися за цією адресою, не реєструвались у податковій і касові апарати чи книги обліку розрахункових операцій. Тобто ні державний, ні місцевий бюджет від досить прибуткової господарської діяльності не отримували жодної копійки.

Як з’ясувалося, підприємець, який без договору оренди здійснює господарську діяльність в садибі, перебуває на обліку в податковій іншої області як суб’єкт підприємницької діяльності зі станом "визнано банкрутом" та звітності не подає.

Маючи цю інформацію, податківці вирішили провести фактичну перевірку готельного комплексу. Підприємець гостинно зустрів гостей, показав номери та погодився поселити в готелі, а коли дізнався, що це податківці та отримав наказ на проведення фактичної перевірки, вигнав їх на вулицю, погрожуючи фізичною розправою.

Більше того, ще до прибуття наряду поліції, який викликали працівники фіскальної служби, на зустріч до податківців прибув один з яремчанських депутатів та представники досить поважної громадської організації міста. Всі ці особи здійснювали моральний тиск та перешкоджали виконанню податківцями службових обов’язків.

Усі ці факти податківці виклали у своїх заявах до Яремчанського ВПГУНП. Залучено відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області. На даний час вирішується питання щодо здійснення контрольно-перевірочних заходів, передбачених чинним законодавством, та притягнення винних осіб до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: