fbpx

В облмуздрамтеатрі покажуть "Славу героям" Павла Ар’є, прем’єру якої бойкотують у Маріуполі

Культура 13:26, 18.05, 2016

У рамках фестивалю сценічних мистецтв сьогодні в облмуздрамтеатрі покажуть виставу Павла Ар’є “Слава Героям”. Це історія про двох ветеранів однієї війни: воїна УПА та радянської армії.

Спектакль народився у копродукції Івано-Франківського та Київського театру "Золоті ворота" за режисурою заслуженого артиста України Ростислава Держипільського та художнього керівника театру "Золоті ворота" Стаса Жиркова, повідомляє ОДТРК "Карпати".

Однак на сторінці автора Павла Ар’є з‘явилась інформація, що у Донецькому академічному обласному драматичному театрі у Маріуполі намагаються зірвати прем’єру вистави "Слава Героям" режисера Анатолія Левченка, яка повинна відбутися 22 травня.

"У маріупольському театрі відмовляються вивішувати афішу. До цього називали її постановку провокацією. Директор театру при голосуванні про постановку "утримався", а його заступник, що продає квитки, голосувала проти цього спектаклю. Слава Україні?" – пише Павло Ар’є у мережі фейсбук.

Активісти розповсюджують це повідомлення та запрошують жителів Маріуполя прийти на прем’єру й переконатись, що жодного націоналізму в цій п’єсі нема.

Іванофранківці мають таку нагоду сьогодні о 18 годині.

КУРС писав про прем'єру цієї "специфічної комедії" в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Івана Франка, що відбулася наприкінці лютого цього року.

Детальніше про фестиваль сценічних мистецтв під назвою "Сцена людяності" читайте, будь ласка, у матеріалі КУРСу: Театральний фестиваль у Франківську презентує хіти сцени і апелює до людяності. ПРОГРАМА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: