fbpx

В облраді думають "ущипнути" "Івано-Франківськгаз" через проблеми з селянами

Суспільство 14:41, 03.09, 2018

Сьогодні на засіданні бюджетної комісії депутат Івано-Франківської обласної ради Петро Книшук звернувся до голови облради Олександра Сича з проблемою, яка виникла у селі Підгайчики Коломийського району з ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Як писав КУРС, минулого тижня мешканці Підгайчиків, ризикуючи власною безпекою, не допускали газовиків до аварійного газопроводу, якому понад 46 років. Протягом кількох днів селяни перекривали дорогу та не дозволяли фахівцям здійснити заміну старого металевого газопроводу на новий поліетиленовий. Навіть брали у заручники працівників "Івано-Франківськгазу".

Головною причиною спротиву селян та готовність ризикувати власною безпекою є небажання людей  оплачувати заміну власних дворових вводів. Відповідно до кодексу газорозподільних мереж, роботи із заміни вуличного газопроводу здійснюються за кошти ПАТ "Івано-Франківськгаз". Натомість заміна газопроводів-вводів, які є приватною власністю споживачів, повинні оплачувати їх власники-споживачі.

Петро Книшук запропонував заслухати на сесії керівництво ПАТ "Івано-Франківськгаз". 

"ПАТ "Івано-Франківськгаз" багато років терирозує наш люд. Міняючи газопроводи, заставляють платити за газ, за врізку, за проведення. Того року це було у селі Ценяві, у селі Слобідка. Цього року почалося у Підгайчиках. Це змушує людей виходити на вулиці, що створює незручності для транспорту, – зазначив Книшук. – Я думаю, що якби ми їх трошки ущипнули, то це б ні вам, ні нам, ні нашим людям не зашкодило".

Голова облради Олександр Сич запропонував використати механізм впливу на "Івано-Франківськгаз" через плату за землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: