fbpx

В ритмі джембе: у Франківську відкрили "Музичну кімнату". ФОТО, ВІДЕО

Культура 19:50, 25.02, 2019

"Музична кімната" оселилася у франківському просторі ВДОМА. До 7 травня включно щотижня проект проводитиме у місті по кілька музичних акцій – від лекцій і семінарів до майстер-класів і концертів.

КУРС писав, що "Музична кімната" – це частина проекту "Музичні обійми", що його втілюють в Івано-Франківську.

Сьогодні з майстер-класом гри на джембе відбулося її відкриття.

За формою це місце, куди можуть прийти всі, хто хотів би пограти на перкусії, тобто на звукових і ударних інструментах. А таких тут більш як десяток. Вони у вільному доступі. Про майстер-класи треба домовлятися. 

Майстер-клас з гри на джембе у "Музичній кімнаті" сьогодні вів відомий у грі на африканських барабанах музикант, учасник багатьох міжнародних конкурсів Антолій Гошівський.

"Головне – опанувати базові ритми, – подав теоретичну частину музикант. – Джембе, а я граю на них більш як 10 років, дають змогу легко "вбудуватися" в будь-яку музику, підтримати її ритмом".

Анатолій представив сучасні версії джембе – у "Музичній кімнаті" є дорослі і дитячі, великі і менші барабани. Після показового виступу, який був одночасно і вступом до практичної частини майстер-класу, інструменти розібрали всі присутні – і під "мінусову" фонограму ушкварили спочатку ритм, а потім вийшли на музику.

 

"Проект, що має на меті створити у Франківську відкритий музичний простір, починається відкриттям "Музичної кімнати", – розповіла одна з її організаторів Наталія Наливко. – Ми хочемо залучити до музики франківців, без обмежень за віком та вміннями".

На відкритті "музичної кімнати" разом із батьками створювали музику дітки від року – найменшим дісталися брязкальця.

До 7 травня включно "Музична кімната" буде відкрита для всіх – демонструватиме інструменти та музику, а пізніше змінить формат.

"Можливо, ми перейдемо на заняття в навчальних групах. Це буде залежати від запиту містян", – говорить Наталія.

Окрім того, кожного тижня в межах проекту у Франківську відбуватимуться кілька музичних заходів. Домовлено про семінар, який для музикантів та зацікавлених проведе львівська музикознавця, професорка Наталія Завійська. Ще один майстер-клас із перкусією влаштують для вихованців Центру реабілітації дітей з кризових сімей.

А вже найближчої неділі у Франківську відбудеться концерт. До травня "Музичні обійми" запланували три великі концерти із участю місцевих груп – це принципова позиція.

Розклад подій будуть викладати тут. Всі події будуть безкоштовними. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: