fbpx

В Тисмениці зі скандалом призначили заступників міського голови

Політика 11:00, 25.03, 2016

На вчорашній сесії Тисменицької міськради депутати запропонували змінити структуру міської ради в Тисмениці. Голосування завершилось гучними заявами та звільненням одного з радників міського голови.

Як повідомляв КУРС, 28 грудня 2015 року в Тисмениці відбулась сесія міськради, на якій з ініціативи міського голови Степана Сворака проголосували за нову структуру міськради. Відповідно до нової структури в міськраді скасовується посада заступників міського голови, а замість неї вводяться посади радника та помічника. Помічником став Ігор Слубський, а радником Богдан Романчук.

На вчорашній сесії депутат Лілія Крохмалюк внесла пропозицію скасувати рішення сесії від 28 грудня та проголосувати за те, щоб Слубського та Романчука призначити заступниками, мовляв, помічник та радник не мають повноважень та зобов'язань.

"Ми просимо відкоригувати нашу структуру, оскільки наразі вона не виправдовує себе, не показує ефективності. І немає ніяких результатів. Є тільки скарги наших виборців", – сказала вона.

Таку ініціативу підтримав і депутат міськради Олег Шкрумида.

"Депутати збирались і радились, вони пропонують, щоб помічника та радника міського голови ми сьогодні ввели в структуру міськради як заступників. Щоб міська рада була повноцінна. Ми пропонуємо пана Романчука та пана Слубського перевести в заступники. Бо вони ходять по установах, один каже, що він радник, інший, що заступник. Тому в людей виникає недовіра до міського голови та до структури міської ради", – сказав Шкрумида.

Він додав, що зараз "помічник та радник  як блазні в короля. У них немає повноважень".

Між депутатами й міським головою спалахнула суперечка. Сворак запропонував перенести розгляд такого рішення, оскільки його не вивчили юристи. Проте депутати все ж вирішили голосувати.

Депутат міськради Олександр Северенюк поцікавився в Олега Шкрумиди, який працював заступником міського голови, чи має він намір через суд повернутись на посаду в разі, якщо депутати проголосують за її відновлення. Олег Шкрумида запевнив, що він не працюватиме в міськраді, а виграні в суді гроші віддасть на благодійність.

"Я справді подав позов до міського голови міста Тисмениця Сворака Степана Дмитровича. На час мого звільнення я перебував на лікарняному, тому вважаю, що мене звільнено незаконно. Я не прагну і не буду працювати у міській раді. Я дійшов тієї планки, якої тут міг. Не буду я вчити Степана Дмитровича працювати. Він має свою програму. Я нічого не маю проти. З грошей, які я виграю у міської ради, я планую створити фонд. Я вже розробив програму для обдарованих дітей Тисмениці, які хочуть навчатись в інституті. Якщо їх батьки не мають чим заплатити, я між цими дітьми розділю", – заявив Шкрумида.

Депутати оплесками підтримали ці слова. Перед голосуванням відбулась коротка перерва, після неї радник міського голови Богдан Романчук подякував депутатам за їхню позицію. Він наголосив, що поважає її, але повідомив, що написав заяву на звільнення і не буде продовжувати роботу. Після чого пішов.

Депутати проголосували за нову структуру міськради та призначення Слубського та Романчука заступниками. Жартома сказали, що Романчук ще може передумати.

Згідно з рішенням сесії також скасовується посада начальника земельного відділу. Депутати вирішили, що в міській раді достатньо спеціаліста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: