fbpx

В Україні з 2018 року вступники на магістратуру здаватимуть ЗНО

Суспільство 21:41, 03.08, 2017

2018 року планується реалізувати пілотний проект зовнішнього тестування з іноземних мов для вступу до магістратури на гуманітарні спеціальності.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що 2018 року ЗНО для вступу до магістратури буде введено для фаху "Міжнародне право" і з іноземних мов для гуманітарних спеціальностей.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На наступний рік ми збираємося ввести також зовнішнє незалежне оцінювання не тільки на "Право", але і на "Міжнародне право", – сказала міністр.

Окрім того, 2018 року планується реалізувати пілотний проект зовнішнього тестування з іноземних мов для вступу до магістратури на гуманітарні спеціальності. Взяти участь в пілотному проекті вищі навчальні заклади зможуть на добровільній основі.

На тестування для вступу до магістратури на спеціальність "Право" 2017 року зареєструвалося 16,9 тисячі осіб. При цьому міністр підкреслила, що конкурс на бюджетні місця є високим, оскільки на "Право" 2017 року виділено 2,35 тисячі місць.

В рамках тесту абітурієнти повинні складати іноземні мови, проте кілька сотень із них не будуть це робити, оскільки вже мають міжнародні сертифікати, що підтверджують їх знання. Всього відкрито 75 пунктів тестування.

"Ми сподіваємося, що отримаємо насправді достовірні результати, які для нас дуже важливі, тому що ми зможемо оцінити рівень підготовки наших бакалаврів", – сказала Гриневич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: