fbpx

Вагітна жінка, для якої збирали гроші франківці, поволі видужує

Суспільство 22:48, 20.01, 2016

З реанімації Чернівецької обласної лікарні вагітну жінку із важкою пневмонією, яку рятували там з 2 січня, вже перевели у відділ.

Кілька днів тому франківчанка Ольга Дем’янів у Фейсбук попросила допомогти своїй знайомій – вагітна жінка в реанімації боролася з ускладненням грипу, важкою вірусно-бактеріальною пневмонією. Пізніше Ольга дописала, що жінка лікується в Чернівцях.

Франківці активно відгукнулися на прохання про допомогу – у мережі почали виставляти платіжки квитанцій від переказів. Допомагали індивідуально і цілими підприємствами.

Багато хто повважав, що треба рятувати одну з двох жінок, які на той час знаходилися в реанімації Обласного перинатального центру.

На заклик відреагував і Департамент охорони здоров’я ОДА. Медики з’ясували, що Галина Дерев’янська лікується в Чернівецькій обласній лікарні – на сьогодні вже переведена з реанімації у відділ, її стан покращився.

Жінка була дуже важкою, не могла сама дихати, відтак їй робили трахеостомію. На цей час усе позаду, майбутня мама, за словами головлікаря Івано-Франківщини Мирона Матейка, поволі видужує.

Що стосується захворювання на грип і його ускладнення пневмонією в нашій області, то “свіжих” випадків на Прикарпатті немає.

Одну з двох вагітних, хворих ГРВІ, вчора виписали з реанімації перинатального центру. Стан іншої франківчанки, відзначив Мирон Матейко, не є важким. Лікування прогнозоване.

Нагадаємо, за останню добу на Прикарпатті виявили понад 3 тисячі хворих на грип. Зараз хворіють майже 12 тисяч прикарпатців, половина з них – діти. 

В області запровадили карантин, Департамент охорони здоров’я рекомендував всім навчально-виховним закладам області продовжити канікули до 1 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: