fbpx

Валютні кредити переведуть у гривню за минулорічним курсом

Економіка 12:18, 25.12, 2014

НБУ разом з банками та банківськими асоціаціями узгодили основні положення щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті у спільному Меморандумі.

Про це інформує Нацбанк у Фейсбуці, пише Укрінформ.

"У Національному банку України відбулася нарада, під час якої було узгоджено основні положення проекту Меморандуму щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті. Таким чином проект Меморандуму набув статусу повноцінного документу, який знаходиться в процесі підписання усіма його сторонами", – йдеться в повідомленні.

Положення Меморандуму передбачає реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті, що отримані під заставу нерухомості, залишок за основною частиною яких не перевищує 2,5 млн грн за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на 1 січня 2014 року.

За словами першого заступника голови НБУ Олександра Писарука, нарешті вдалося наблизити позиції всіх зацікавлених сторін та створити проект документу, що сприятиме зменшенню соціальної напруги в суспільстві, пишуть "Франківчани".

Текст Меморандуму буде опубліковано на офіційному сайті Національного банку України після його підписання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: