fbpx

"Маємо перетерпіти", – Марцінків відповів на вимогу вчителів залишити школу №13

Суспільство 11:55, 21.06, 2018

Сьогодні вчителі і батьки учнів із загальноосвітньої школи №13 прийшли на сесію Івано-Франківської міськради з вимогою залишити школу №13.

Як писав КУРС, загальноосвітню школу №13 в Івано-Франківську планують об'єднати з вечірньою школою та перетворити у навчальний заклад №14. 12 червня колектив вже приходив до мера з вимогою не реорганізовувати заклад і міський голова Руслан Марцінків запевнив їх, що зміни відбудуться лише юридичні, а весь викладацький склад збереже свої робочі місця. Також він пообіцяв залишити номер школи. 

Директорка школи №13 Ольга Драпак на сесії зазначила, що ані її думки, ані думки колективу та батьків ніхто не питав, а рішення про об'єднання шкіл прийняли без їхнього відома. 

"Я очікувала, що депутати мене запросять якось на засідання, аби я розповіла про школу, яка через два роки мала святкувати 60-річчя. Ви всі депутати пройшли через школу. Знаєте, що це своєрідний орган суспільства. Коли ми вас обирали, ми довіряли вам наше шкільництво. Однак на минулій позачерговій сесії вийшло питання про об'єднання 13 школи і створення ЗОШ №14 на базі цього закладу. Я не знаю, чого не було обговорення. Але я розумію, що вам ніхто не доніс потреби цих перетворень. Я не знаю, яка необхідність була це робити, не обговоривши це з дирекцією, викладачами, батьками школи. Я вивчила закон від і до, але ніхто думку колективу не слухав,  обурилась Ольга Драпак.  Сьогодні ми просимо – залиште нам №13. Ця школа дала нам ректора ПНУ, директорів шкіл № 6, 25. Багато професорів  випускники школи". 

Директорка вечірньої школи Наталя Стефанишин зазначила, що це питання не визріло так нагально.

"29 березня ми знали, що відбудеться реорганізація вечірньої школи. Ми зверталися в Міносвіти, вчора я отримала лист від пана Кононенка, і він дав зрозуміти, що як такої вечірньої школи не буде. Ми можемо бути ліквідовані або стати структурним підрозділом школи,  сказала Стефанишин.  Я щиро дякую вам, пане голово! Наші учні уже спокійні, батьки спокійні. Я, як в.о. директора школи №14, вже б хотіла приступити до своїх обов’язків та в спокої об’єднати всіх для спільної роботи".

Заступник директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Наталія Микула сказала, що з керівниками шкіл неодноразово обговорювалася доля закладів освіти.

"У грудні відбулася нарада, на якій було визначено протокольне доручення провести обговорення з педагогічним колективом, батьківським комітетом і учнівським самоврядуванням і визначитися, яким вони бачать в подальшому заклад. На жаль, школа №13 ніяких пропозицій не подала",  сказала чиновниця.

Руслан Марцінків запевнив, що рішення про об'єднання шкіл  це лише виконання вимоги Міністерства освіти України і усі вчителі збережуть за собою робочі місця.

"Наша позиція – треба зберегти всі школи, колективи. Маємо перетерпіти. Мова про якісь репресії не йдеться, ми маємо приймати рішення відповідно до вимог Міносвіти. Все залишається без змін",  резюмував мер.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: