fbpx

Вчителі та батьки учнів ЗОШ №13 вимагають у Марцінківа не реорганізовувати школу

Суспільство 13:22, 12.06, 2018

Загальноосвітню школу №13 в Івано-Франківську планують об'єднати з вечірньою школою та перетворити у навчальний заклад №14.

Вчора протестувальники на Вічевому майдані вимагали зустрічі з міським головою, а сьогодні прийшли до міської ради. 

Директорка школи №13 Ольга Драпак зазначає, що її про реорганізацію не попереджали. А вчителі побоюються, що після об'єднання закладів позбудуться робочих місць. 

Наталія Стефанишин, директор вечірньої школи, розповіла, що отримала лист від Міністра освіти про те, що заклад буде реформований.

"У ньому є лише програма для 11 та 12 класу, а для 10 класу нема, що означає, що школа функціонуватиме лише два роки. Потім школу буде ліквідовано. Заклад може або перетворитися на ліцей, або структурний підрозділ іншого навчального закладу", – зазначає Стефанишин.

За її словами, у школі є укомплектовані класи, має добре матеріально-технічне забезпечення.

"Мені було образливо читати коментарі, що в нас вчаться погані учні. Ми маємо можливість дати освіту тим, хто не має повної середньої освіти",  обурюється директорка.

Директор міського департаменту освіти та науки Ігор Смаль пояснив, що в законі про освіту нема певних типів закладів, які є в нашому місті, як наприклад вечірня школа чи школа-садок.

"Ми це робимо, щоб привести наші освітні заклади у відповідність до законодавства України",  виправдовується Смаль.

Він зазначив, що колектив та учні ЗОШ №13 не відчують жодних змін. Створення школи №14 буде лише по документах, оскільки учні надалі навчатимуться у тих же приміщеннях  в 13-й школі та у вечірній школі.

"Єдине  у новостворений заклад буде оголошений конкурс на керівника. Сьогоднішні керівники можуть на нього так само подаватися",  переконує Ігор Смаль.

Міський голова Руслан Марцінків запевнив, що зміни пройдуть непомітно.

"Ви не помітите змін. Зміниться лише табличка",  переконуав мер.

"Вирішили приєднати вечірню школу до 13-ї, бо вона найближче територіально розташована до вулиці Дністровської, де є приміщення вечірньої. Нам довелося прийняти непопулярне рішення",  визнав Марцінків.

Освітяни почали запитувати у представників влади, чому не провели громадські обговорення, на що отримали відповідь, що це не передбачено законом. Також вони почали вимагати, щоб номер школи не змінювався.

"Стосовно номера треба було прийняти рішення. З одного боку і батьки, і педагоги (можливо, серед вас тут таких немає) говорять, що номер 13 не є щасливим числом",  аргументував Смаль.

Присутніх таке твердження головного освітянина обурило, та із залу викрикали, що це дурня та "за нумерологією 13  це дуже щасливе число".

Марцінків пообіцяв, що об'єднаний освітній заклад залишиться під номером 13. Школа також залишиться правонаступником усіх матеріальних благ, які є на сьогодні в ЗОШ №13 та вечірньої школи.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: