fbpx

Власники нерухомості сплатили до бюджетів Прикарпаття понад мільйон гривень

Економіка 16:23, 01.08, 2017

На сьогодні громадяни вже сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 1,2 млн грн податку на нерухоме майно, що на 0,9 млн грн більше , ніж минулоріч.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС в Івано-Франківській області.
Загалом громадянам надіслано 70,4 тис. податкових повідомлень-рішень на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на суму 27,7 млн грн.
Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з п.п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 ПКУ, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Податківці наголошують, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними платника податків такому платнику необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) з оригіналами відповідних документів, зокрема документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт для проведення звірки даних щодо:  

– об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

– розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

– права на користування пільгою із сплати податку;

– розміру ставки податку;

– нарахованої суми податку.

Контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: