fbpx

Води і видовищ: насичені вихідні у Франківську

Суспільство 08:16, 19.01, 2019

Ці дні у Франківську підпорядковані Водохрещу – останньому бучному святу з Різдвяного циклу. І хоч далі ще буде Розколяда, але вже через кілька днів всі вгомоняться і гуртом повернуться до справ. Тому разом із КУРСом використовуймо вихідні, щоби подарувати собі і близьким ще трохи веселого, цікавого і корисного часу.

Зачерпнути йорданської водиці

Сьогодні, 19 січня, Франківськ відзначатиме Водохреща. У храмах міста зранку відбудуться святкові богослужіння, які завершаться освяченням води.

1

Традиційне водосвяття на річці Бистриці Надвірнянській біля відпочинкового комплексу "Легенда" розпочнеться о 10:30. До місця освячення віряни йтимуть двома колонами: від храму на Майзлях та Угорників. Всі, хто хочуть після освячення зануритися в ріку, збираються в цьому місці на 10.00.

2

О 12 годині на площі Ринок біля ратуші відбудеться екуменічне загальноміське освячення води.

Також франківці традиційно прийматимуть йорданську купіль на міському озері. Увага: лікарі там не чергуватимуть.

Дізнатися правду про моду на шуби

Сьогодні, 19 січня, на "Промприладі" влаштовують документальний кіносеанс, який просто і страшно за півгодини розкаже і покаже тварин, що йдуть на шуби.

3

Фільм "Клітки: приховані ферми Європи" – про активістів, які, озброївшись відеокамерами, борються за права тварин. Демонструючи те, якою насправді є хутрова промисловість і справжня ціна хутра.

"У Великобританії ми здолали практику вирощування тварин заради хутра приблизно 10 років тому. Але ця індустрія повернулась до нас через моря. Як вона виглядає зараз? Ми поїхали в Польщу й, за підтримки організації Open Cages, провели таємне розслідування на хутрових фермах та отримали шокуючі докази від активістів, що борються проти цієї індустрії. "Клітки" – коротка документалка, що відкриває очі відносно мільйонів лисиць та норок, які вирощуються задля моди. Приєднуйтесь до нашої подорожі щоб дізнатись, що відбувається за парканами хутрових ферм", – анонсує Коннор Джексон, режисер та продюсер фільму.

Перегляд фільму відбудеться о 18:00 в просторі MetaLab за адресою: вул. Академіка Сахарова, 23, на поверсі Промприлад.реновація. Вхід вільний.

Посмакувати мандибурку, крумплі, бараболі

Після роботи в тестовому режимі сьогодні у Франківську святково відкриють "Брамборак" – з цього приводу на три години влаштовують картопляне гощення.

4

З нагоди відкриття першого в Івано-Франківську картопляного фаст-фуду за адресою: вул. Бельведерська 10а, "Брамборак" запрошує в суботу, 19 січня, на офіційне відкриття закладу. "Будемо пригощати авторськими брамбориками, картопляними чіпсами власного виробництва та гарячим вином", – обіцяють організатори.

Початок о 15.00, завершення о 18.00. Вхід вільний.

Прислухатися і сформулювати

В неділю, 20 січня, у Франківську проведуть відкритий тренінг-екзамен "Харизматичний оратор".

5

У готелі "Станіславів» опановуватимуть мистецтво публічних виступів.

"У наш час вміння грамотно і красиво спілкуватися і виступати перед публікою – на вагу золота. Той, хто вміло доносить свої ідеї до інших, – це, як правило, людина успішна. До таких людей прислухаються, з ними хочуть бути поряд. Вони – лідери! І зовсім не важливо, у якій сфері ця людина задіяна. Чітке формулювання і висловлення думок потрібне не тільки в офісі. Кожного дня – нова сцена, а ваша аудиторія – не лише партнери, працівники чи клієнти, це і близькі люди", – мотивують відвідати тренінг його організатори.

Обіцяють відпрацювати навички, які дозволять робити яскраві, захопливі, емоційні, переконливі виступи. Тренер – Антоніна Кашуба, досвід більш як 5 років. За цей час навчила близько 200 людей полюбити публічні виступи. Має свою індивідуальну манеру ведення тренінгів за авторськими програмами із використанням зарубіжного досвіду.
Початок тренінгу о 15.00. Готель "Станіславів", великий зал. Організаційний внесок – 50 грн. Заявка – тут 

Почути і здивуватись, побачити і захопитись

Зустрічаємо в Івано-Франківську легендарний НАОНІ рок-оркестра. В неділю, 20 січня, оркестр представить легендарні хіти світової рок-музики у власній обробці. Живий звук, яскраве шоу.

6

Національний академічний оркестр народних інструментів України (НАОНІ) покорив своєю віртуозною грою світ. В арсеналі оркестру – понад 40 народних інструментів: від цимбалів і бандури до тилинки і дримби. Своїм виконанням НАОНІ дивує навіть нслухачів, заворожує особливим звучанням.

НАОНІ зіграли понад 5000 концертів по всьому світу, здобули 7 перемог в популярному шоу "Битва оркестрів".

Виступ у Івано-Франківському облмуздрамтеатрі. Початок о 18:00. Квитки онлайн тут або https://kasa.in.ua/naoni або у касі театру:(75-07-24)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: