fbpx

"ВОЛЯ" домоглася визнання спроможними всіх об'єднаних громад. ВІДЕО

Політика 14:49, 25.12, 2015

Верховна Рада України під час засідання в ніч на 25 грудня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект 3106 "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб" з важливим поправками народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка.

Парламент підтримав поправку, згідно з якою Уряд уповноважується визнати спроможними всі об’єднані територіальні громади, у яких 25 жовтня 2015 року відбулися вибори, та внести відповідні зміни в перспективні плани формування громад.

Народні депутати підтримали поправку Юрія Дерев'янка, згідно з якою вимоги на проведення конкурсів на вакантні посади в органи місцевого самоврядування не застосовуються протягом 6 місяців для об'єднаних територіальних громад.

Зокрема, депутати ухвалили поправку депутата, яка врегульовує утворення назв об’єднаних територіальних громад. Так, найменування представницького органу місцевого самоврядування ОТГ як юридичної особи складатиметься з частини, яка є похідною від власного найменування населеного пункту, визначеного її адміністративним центром, у формі прикметника та відповідного загального найменування представницького органу місцевого самоврядування (сільська, селищна, міська рада)".

Також депутати підтримали поправку Юрія Дерев'янка, яка передбачає що після закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, які обрані територіальними громадами, їх виконавчі комітети продовжують здійснювати свої повноваження до затвердження сільською, селищною, міською радою, яка обрана об’єднаною територіальною громадою, персонального складу її виконавчого комітету.

Нагадаємо, законопроект № 3106 (щодо особливостей державної реєстрації органів місцевого самоврядування як юридичних осіб та їх правонаступництво) спрямований на те, щоб дати можливість об’єднаним громадам нормально функціонувати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: