fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "ВОЛЯ" просить прокуратуру Івано-Франківщини тримати на контролі справи незаконного видобутку гравію та вирубки лісів

"ВОЛЯ" просить прокуратуру Івано-Франківщини тримати на контролі справи незаконного видобутку гравію та вирубки лісів

Політика 14:26, 31.03, 2016

Прокуратура не зацікавлена у покриванні питань незаконної вирубки лісів та видобутку гравію на Івано-Франківщині. Про це заявив заступник прокурора Івано-Франківської області Володимир Торованин у відповідь на запитання депутата Івано-Франківської облради від партії "ВОЛЯ" Ольги Федишиної.

"І в минулому, і в цьому році інформаційний простір ряснів дуже великою кількістю повідомлень про те, що незаконно видобувається гравій, незаконно рубається і вивозиться ліс, – зазначила Ольга Федишина– Згідно з інформацією, яка була сьогодні роздана депутатам, ми бачимо, що за минулий рік із числа закінчених проваджень лише шість були у сферах охорони довкілля, 5  у сфері земельних відносин",  додала вона.

Федишина запитала у Володимира Торованина, скільки осіб було притягнуто до відповідальності за вчинення відповідних кримінальних правопорушень, які були пов’язані з охороною навколишнього природного середовища, із незаконним видобутком, збутом корисних копалин і лісових ресурсів.

"Це нелегка категорія. Там дійсно треба проводити багато експертиз, тому вони так довго розслідуються. Але всі, по кому справи скеровані до суду, притягнуті до кримінальної відповідальності", – підкреслив представник прокуратури.

Він запевнив, що ніхто з працівників прокуратури не зацікавлений в покриванні цих справ. "Всі зацікавлені в єдиному – направити до суду, скерувати це провадження",  додав Торованин.

Ольга Федишина в свою чергу повідомила, що депутатський корпус буде намагатися сприяти правоохоронним органам у цьому питанні і попросила представника прокуратури тримати ці справи на контролі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: