fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Вперше в історії Ворохта приймає Кубок України з гірськолижного спорту серед юніорів та дорослих

Вперше в історії Ворохта приймає Кубок України з гірськолижного спорту серед юніорів та дорослих

Спорт 07:22, 20.02, 2018

Проводяться одні з найбільш рейтингових змагань року у гірськолижному комплексі "SKI Ворохта".

Саме тут представник федерації лижного спорту в Україні провів технічне обстеження гори, яке дозволило організувати змагання такого рівня, розповідають організатори гірськолижного турніру.

Організаційну роботу взяла на себе ГО "Спортивний клуб "Ворохта". Проводить змагання Федерація лижного спорту України.

Приїхали учасники з Харківської області, Закарпаття, Львівщини, Івано-Франківсьої області, Києва. Найбільше учасників привезла Полтавщина. Загалом – це 132 лижники.

"Траса чудова підготовлена. Хоча цього року її було складно підготувати, адже в грудні і січні були несприятливі умови. До робочого стану трасу вдалося довести за останніх три тижні. Вона має північно-західний наклон, тож на ній ідеально проводити змагання.

Діти задоволені пам’ятними подарунками. Завдяки спонсорам всі привезуть додому пам’ять з Карпат",  розповідає член організаційного комітету Юрій Гриньків.

Гірськолижний спорт – це локомотив реклами зимового туризму в усьому світі, вважає один із меценатів турніру, депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

"Ми зараз лише на перших сходинках до розвитку гірськолижного спорту. При кожному гірськолижному курорті мають бути гірськолижні команди, які зможуть конкурувати. Необхідно, аби все більше дітей займалися цим видом спорту. Тоді серед них можна відбирати найкращих і виводити на європейський та світовий рівень. Таким чином ми зможемо показувати, що в нас є гірськолижний туризм, залучати до нашого краю туристів з усіх куточків світу",  вважає Андрій Марійчин.

Вчора відбулося офіційне тренування та урочисте відкриття змагань. Сьогодні  перший етап Кубка України з гірськолижного спорту серед юніорів та дорослих та Всеукраїнські змагання серед юнаків і дівчат (дисципліна "слалом-гігант"). Змагання триватимуть до 23 лютого. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: