fbpx

Виходить у прокат фільм "Жива" з франківськими акторами в головних ролях

Культура 12:54, 23.11, 2016

24 листопада в Києві відбудеться прем’єрний показ художнього фільму Тараса Химича "Жива", який розкриває невідомі сторінки життя зв'язкової УПА з Івано-Франківщини Анни Попович. Цього ж дня стартує всеукраїнський прокат стрічки.

Про це повідомляє прес-служба студії Invert Pictures ("Інверт Пікчерз").

Продакшн заявляє, що у фільмі, заснованому на документальних фактах, немає політики та пропаганди: "лише долі людей в обставинах та подіях, які нам відомі". Сценарій написали Любомир Соломченко і Тарас Химич.

КУРС писав, що львівський режисер Тарас Химич знімає фільм "Жива" про неймовірну долю жінки. Сценарій написали на основі реальних подій, які сталися із Анною Попович з прикарпатського села Зелена Надвірнянського району.

Зйомки фільму "Жива" тривали впродовж трьох років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович, – у Ґорґанах.

Сцени допитів були відтворені у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Як зазначає студія, під час зйомок було використано справжню техніку та зброю 1940-50-х років, знімальна група співпрацювала з найкращими військовими консультантами та істориками України.

У зйомках взяли участь актори Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Альбіна Сотникова, Ярослав Кіргач, Олександра Люта, а також учасники АТО, переселенці з Донецька.

Ольга Комановська та Ростислав Держипільський – актори Івано-Франківського обласного муздрамтеатру. Це їхній дебют у повнометражному художньому кіно. 

Саундрек до фільму – пісня "Закохані", що була створена Олександром Положинським спеціально для стрічки "Жива".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: