fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Виконком розгляне питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20

Виконком розгляне питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20

Суспільство 16:17, 03.11, 2014

Департамент містобудування і архітектури Івано-Франківська винесе на засідання виконкому проект рішення про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20.

Про це йшлося на нараді у першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля.

Нагадаємо, у будинку №20 по вул. Грушевського в Івано-Франківську один із мешканців, Володимир Свиридов, розпочав реконструкцію горища у будинку, який споруджений у 1895 році і є пам'яткою архітектури місцевого значення. Всупереч законодавству будівельники вже вирізали вікно у фасаді будинку.

Мешканці будинку скаржаться, що з початком надбудови у них почали тріскати стіни, і стверджують, що не давали дозвіл на початок реконструкції горища, як це передбачено законодавством.

Крім того, прокуратура Івано-Франківська звернулася до міської ради з поданням усунути порушення "шляхом скасування містобудівних умов та обмежень від 2 грудня 2013 року". Прокуратура пояснює, що згідно з законодавством, надбудова чи реконструкція проводиться лише за наявності згоди усіх власників будинку. Однак деякі мешканці будинку відкликали свої підписи, деякі – взагалі не давали згоди.

Як писав КУРС, мешканці будинку зверталися до міської влади з проханням винести на виконком питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по Грушевського, 20. Натомість, виконком рекомендував забудовнику провести технічну експертизу стану будинку, а при залученні експертної організації врахувати думку мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: