fbpx

Вийшла нова збірка поезій прикарпатського письменника Богдана Томенчука

Культура 08:07, 20.04, 2018

Книга віршів "Ранкове місто пізніх ліхтарів" Богдана Томенчука вийшла у карпатському видавництві "Брустури".

"Те, про що так довго мовчали "томенчуки", нарешті збулося. "Ранкове місто пізніх ліхтарів" свіжою фарбою забиває подих", – поділився у мережі прикарпатський поет, лауреат премії імені В. Чорновола, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук.

"Томенчуками" автор називає своїх найближчих читачів  критиків і прихильників. Письменник не зраджує своїй добрій звичці щедро ділитися лірикою з друзями і колегами. Серед тих, кому вдячний за підтримку в появі нової книги,  видавець Василь Карп'юк, письменниця Ольга Деркачова, художниця Ірина Кравець, меценат Микола Палійчук, журналістка Ольга Мончук та інші.

"Без вас цієї книжки не відбулось би, як і без усіх моїх ФБ-читачів. Дякую, що терпите мене такого… Зухвалого, рідного і, сподіваюсь, справжнього",  додає письменник.

Це четверта книга лірики Богдана Томенчука.

КУРС писав, що попередня, третя книга, віршів відомого франківського поета Богдана Томенчука "Постаті. Силуети" має виразну ліричну тональність.

Книга "Ранкове місто пізніх ліхтарів" укладена як алегорія на сім днів Творіння. Кожен день, окрім відповідності певному настрою та порам року, відсилає читачів до біблійних образів та текстів. Невипадково завершує збірку вірш "Починалось зі Слова. І воно було Бог".

КУРСу Богдан Томенчук повідомив, що до збірки уійшли вірші двох останніх років. Любовна лірика превалює над громадською. А ще в цій книзі багато роздумів чоловіка зі складним життєвим досвідом.

В оформленні обкладинки використана робота відомої франківської художниці Ірини Кравець. 

Читайте також: "Затиснутий у кулак біль", – Богдан Томенчук представив франківцям нову книгу "Місто героїв і понятих". ФОТО, ВІДЕО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: