fbpx

Як людина генерує струм: у науковому містечку New Energy – новий експонат. ФОТО

Суспільство 20:49, 21.09, 2018

Сьогодні наукове містечко "Нова Енергія" при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відсвяткувало своє дворіччя. У рамках святкування відвідувачам було презентовано новий інтерактивний експонат "Енергетичне колесо", яке є втіленням концепції енерго- та ресурсозбереження.

Науковці та енергетики зійшлись на думці, що ідея створення "Енергетичного колеса" є одним з доступних та пізнавальних методів, адже дозволить наочно продемонструвати всю складність перетворення кінетичної енергії в електричну за безпосередньої участі людини.

Згідно із задумкою, рухоме колесо діаметром 2,3 м приводитиметься в дію людиною, а також крутитиме електричний генератор. Параметри електричного струму та облік електроенергії відображатимуться на табло. А вже від нього живитимуться кілька видів електричних ламп та малі побутові прилади. Тож, кожен відвідувач зможе стати "джерелом альтернативної енергії", самотужки згенерувати електричний струм та з власного досвіду усвідомити всю складність появи електроенергії, яку необхідно берегти.

Виготовлення нового експонату стало можливим завдяки фінансовій підтримці компанії АТ "Прикарпаттяобленерго".

"Наше бажання долучитися до виготовлення нового інтерактивного експонату "Енергетичного колеса" також має своє логічне пояснення,  поділився своїми думками заступник голови правління енергопостачальної компанії Микола Чернявський адже корпоративна соціальна політика "Прикарпаттяобленерго" безпосередньо пов’язана з тематикою музею. Тому ми щиро віримо, що наші спільні партнерські зусилля допоможуть відвідувачам наукового містечка у цікавій та доступній формі отримати знання з енергозбереження та енергоефективності".

Нагадаємо, після випробування енергетичного колеса відвідувачам представили наукове шоу вогню Allхімія, яке розкрило секрети хімічної науки.

Довідково: Наукове містечко "Нова Енергія" працює щодня. Відвідування центру за попереднім записом – 0979595900

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: