fbpx

Як очищають та знезаражують воду для Франківська. ВІДЕО

Суспільство 10:27, 23.07, 2018

На комунальному підприємстві "Івано-Франківськводоекотехпром" показали, як у Чернієві очищають та знезаражують воду.

Воду набирають із річки. Якщо вона каламутна, спрямовують до відстійників. Далі – на доочистку і знезараження. На всіх етапах проводять ретельний лабораторний контроль, йдеться у сюжеті "Каналу 402". 

Сьогодні у багатьох водоканалів України виникли труднощі через можливі проблеми з поставками хлору з Кам'янського (Дніпродзержинська). Фахівці кажуть, що схожа ситуація була у 2012 році. Тоді Івано-Франківськ придбав спеціальну установку, яка виробляє гіпохлорит натрію. Тому місто тепер незалежне у питанні знезараження води.

За словами начальника Черніївського комплексу очисних споруд Володимира Сисака, установку придбали за кошти Світового банку і на цей час вона вже окупилася. 

Зауважень до роботи обладнання працівники не мають. Кажуть, воно просте і зручне у користуванні, тож людям залишається лише стежити за процесом. 

А на випадок надзвичайних ситуацій підприємство має величезний резервуар чистої води. З його допомогою забезпечують безперебійне водопостачання, до прикладу, під час повеней. 

Загалом у Чернієві за добу очищають 50-60 тисяч кубічних метрів води, і, як стверджують фахівці, в її якості мешканці міста можуть бути цілком впевнені.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: