fbpx

"Як педагог він повний нуль": батьки школярів ЗОШ №6 у міськраді виступають проти Ревчука на посаді директора

Суспільство 08:57, 27.11, 2018

Делегація батьків учнів ЗОШ №6 прийшла на оперативну нараду до міського голови вимагати скасування результатів конкурсу на посаду директора школи №6. Руслан Марцінків на оперативку не з'явився і до людей не вийшов.

Як писав КУРС, вчора конкурсна комісія з чотирьох претендентів обрала переможця конкурсу на посаду директора школи №6 імені Івана Ревчука. Ним став депутат Івано-Франківської міської ради від "Батьківщини" Василь Ревчук.

Обурені рішенням комісії батьки школярів прийшли сьогодні у міську раду. У холі групу з трьох десятків батьків спробував заспокоїти заступник міського голови Олександр Левицький. 

"Ми проти. Громада батьків не хоче працювати з цією людиною. Ваші конкурси нічого не вирішують", – кричать люди і погрожують їхати шукати справедливості до Києва.

Кажуть, що не дадуть дітей до школи, поки Ревчук буде директором.

"Як він буде керувати школою, якщо він порядок у магазині зробити не може?.. Я училася у школі 11 років, але пан Ревчук як педагог повний нуль. Я не хочу, щоб він керував моїми дітьми", – обурювалися матері школярів.

Левицький у відповідь чомусь просив людей згадати час, коли 5 років тому директорів призначали без конкурсів. 

"Ми до конкурсу долучили батьківський комітет, представників колективів. Усі вони впливають на прийняття рішень. Зараз цей процес треба відполірувати, щоб зробити конкурс кращим. Треба зробити деякі критерії оцінювання конкретнішими… Ми переконані, що треба змінювати спосіб проведення конкурсів, щоб було чіткіше. Щоб нам не казали, що "зробимо мир у всьому світі",  сказав Левицький. 

Батьки вимагали зустрічі з міським головою Русланом Марцінківим, але той не вийшов. 

"Паняночко, будете навчатися. 2+2 буде 4",  намагався жартувати Левицький, але люди не заспокоювалися.

"Закон буде діяти. Все залишиться, як буде, і все буде працювати. Побачите", – не поступався Левицький. 

Голова батьківського комітету 6-ої школи заперечила Левицькому: "Я також була членом комісіі по обранню директора. Оскільки в комісіі троє представників міської ради, троє від департаменту освіти, два директори шкіл і по двоє від батьків і педколективу, то що можуть на такому конкурсі вирішити 4 голоси батьків і колективу?"

Жінка каже, що Ревчук не має відношення до школи, давно не викладав. Але батьки знають, як він раніше викладав, тому й такий супротив. Самі учні також проти його кандидатури. "Ми одностайно підтримуємо кандидата від колективу школи Гринів Лесю Іванівну", – наголосила голова батьківського комітету.

Вже сьогодні батьки не пустили дітей до школи. В деяких класах немає жодної дитини, у деяких по кілька дітей, бо батьки не мали з ким залишити, пояснюють люди. 

Вони приготували звернення до Руслана Марцінківа з вимогою не визнавати результати конкурсу і прислухатися до батьків і педколективу. Звернення підписали понад 150 осіб. У випадку ж призначення Ревчука, люди будуть оскаржувати рішення в суді, а навообраного директора обіцяють не допустити до роботи. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: