fbpx

Як поліція зупинила кандидата в Президенти Юрія Дерев'янка. ВІДЕО

Політика 15:25, 06.03, 2019

Поліцейські зупинили машину кандидата в Президенти від партії "ВОЛЯ", народного депутата Юрія Дерев’янка під час робочої поїздки до Хмельницького, посилаючись на дані приладу вимірювання швидкості, який не має жодних експертних висновків щодо його придатності.

Про це повідомив сам Дерев’янко на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що під час поїздки з Вінниці до Хмельницького, його зупинив поліцейський, який заявив, що автомобіль порушив швидкісний режим.

"Прошу показати експертний висновок на прилад, який підтверджує відповідність його роботи закріпленим у законі параметрам. Такого в них нема. Комусь телефонують, нервують. В постанові це вказувати відмовляються", – розповів Дерев’янко.

Він додав, що через годину, після пояснень, що їхні дії незаконні, поліцейський заявив: "Я не хочу більше з вами говорити, до побачення" – розвернувся і пішов геть.

Однак через 40 хвилин автомобіль зупинили інші поліцейські.

 "Тут дозволено їхати 72, а ви їхали 73!" – заявили вони.

На прохання показати експертний висновок вони пред’явили документ, чинний до 29 липня 2014 року.

"Питаю: ви знаєте, який зараз рік? Мовчать. У сертифікаті нема жодних даних про сам прилад: ані серії, ані номера, взагалі нічого. Питаю: де підтвердження, що це сертифікат саме на цей прилад? Мовчать. Комусь телефонують. Починаю підозрювати, що у них там є якась внутрішня гаряча лінія: "Альо, Арсен, шта дєлать!?" – написав Юрій Дерев’янко.

Потім, за його словами, поліцейський, який писав постанову, вказав у ній не своє прізвище, а прізвище напарника, який стоїть поруч. "Питаю: чому? Мовчить, йде переписувати. Комусь знову телефонує. Приносить – на постанові не видно ані прізвища, хто склав протокол, ані інформації про докази – взагалі нічого… Мене це не влаштовує, я збираюся йти у суд і там таке не приймуть. Знову дзвінки невидимим консультантам… Так проходить близько години", – розповів кандидат у Президенти.

Дерев’янко вважає, що поліцейські, напевне, розраховують на те, що люди не знають, які документи повинні бути.

"По-перше, не всі люди знають, які у них вимагати документи, а по-друге, ніж витрачати 2 години часу, простіше дати хабара й поїхати далі. Ні, шановні ,не на того напали! Мало того, піду у суд і буду доводити злочинні дії кожних цих злодюжок. І так раджу робити кожному! Нічого, дуже скоро ми з вами проведемо справжні реформи й здобудемо по-справжньому Нову поліцію, яка буде захищати закон, а не заробляти гроші для своїх господарів!" – підсумував Юрій Дерев’янко.

Політична реклама 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: