fbpx

Які бувають навантажувачі

Суспільство 12:16, 16.04, 2019

Навантажувач – це підйомна транспортна машина, яка використовується для захоплення, підйому, переміщення і укладання різних вантажів – палетів, коробок чи подібних.

Крім підйомно-транспортних робіт, які складають основну частину функцій, навантажувачі широко використовуються для різноманітних допоміжних операцій в комунальному господарстві, логістичній діяльності, на будівництві та виробництві. Так, наприклад, незамінною є ця рухлива машина при маніпуляціях з вантажами, монтажі обладнання, прибирання снігу, всіляких будівельних роботах –  детальніше дізнатися можна у виробника та продавця цієї техніки.

1

Різновиди автонавантажувачів

Відомі на сьогодні та задіяні у господарстві машини класифікуються так:

  • за видом оброблюваного вантажу – на ковшові, призначені для операцій з насипними матеріалами, і вилочні, що працюють зі штучними вантажами;
  • за типом приводу – на навантажувачі з ДВС (автонавантажувачі) і електродвигунами (електронавантажувачі);
  • за видом ходової частини – на гусеничні та колісні;
  • за характером виконуваних операцій – на техніку циклічного (періодичного) і безперервної дії.

Найпоширенішим є вилочні навантажувачі, адже можуть використовуватися як на великому виробництві так і на маленькому складі. Окрім того, мають широкий функціонал, достатньо потужні і при цьому компактні.

Нагадаємо, що цей тип машин використовується для роботи зі штучними вантажами. В якості основного робочого органу служать вила – дві масивні смуги, зігнуті під кутом 90 градусів. Підйом і опускання вил з вантажем виконується вертикальним гідравлічним телескопічним підйомником.

Вила та підйомник можуть розташовуватися спереду машини (у фронтальних навантажувачів) або збоку (у бічних). Це варто враховувати при замовлянні машини з вантажем, обираючи бокове чи заднє розвантажування. Та якщо фура тентована, це немає значення, оскільки тент можна повністю зняти та під’їхати до фури з будь-якої сторони и розвантажити. В якості приводу в автонавантажувачах використовується дизельний, бензиновий або газовий двигун внутрішнього згоряння. В залежності від місця експлуатації – приміщення чи майданчик на дворі, краще обрати газовий чи дизельний відповідно. Також є машини на електричному двигуні, та їх потужність найменша.

Колісне шасі реалізується на пневматичних або масивних (масив гуми накладено на верхню поверхню обода) шинах. Чим масивніша колісна база, тим більша потужність навантажувача.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: