fbpx

Які вони, сучасні гуцули: фотограф показав людей Карпат

Культура 21:12, 25.02, 2019

Гуцул за етнічною приналежністю, фотограф Анатолій Вакарчук втілює проект з портретування гуцулів - щоби залишити документальні свідчення про сучасний етнос.

Завдяки величній красі природи Карпат, гордій, волелюбній вдачі місцевих жителів, їх колоритному одягу, самобутньому народному мистецтву Гуцульщини цей гірський край шанують усі, хто любить Україну.

У портретах сучасних гуцулів на світлинах відомого фотографа Анатолія Вакарчука зафіксовані характер і самобутня краса гуцулів, пише UP. Фотомайстру це вдається непервершено – він сам гуцул.

Анатолій Вакарчук сам з мальовничих Карпрат, народився і виріс в селі Лазещина, біля Говерли і Петроса. Практикує документальну фотографію та колоритних людей в гуцульських строях. Знімає на Верховинщині. "Щоб зберегти для прийдешніх поколінь", – пояснює він.

"Тільки в наших краях ще залишилися прадавні традиції. Тут часто проводяться фестивалі, де можна побачити багато людей у гуцульських строях. Дай Бог, щоб по цілій Україні люди не забували, хто були наші предки і хто є ми. Слава Україні!" – додає Анатолій Вакарчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: