fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Якщо доведеться йти до суду, то підемо, – Юрій Филюк відреагував на рішення виконкому відмовити у літнику ресторану "Fabbrica"

Якщо доведеться йти до суду, то підемо, – Юрій Филюк відреагував на рішення виконкому відмовити у літнику ресторану "Fabbrica"

Суспільство 18:01, 28.04, 2015

Ініціювати громадські слухання і звертатися до суду готовий Юрій Филюк, керуючий компанією "23 ресторани". До цієї компанії належить ресторан "Fabbrica".

"Попав під заборону "вагоном" до літника на Страчених націоналістів", – так розцінює сьогоднішнє рішення Івано-Франківського міськвиконкому не дати дозволу на встановлення літнього торгового майданчика біля ресторану "Fabbrica" керуючий компанією "23 ресторани" Юрій Филюк. 

"Два роки з цим бавлюся", – додав він у коментарі КУРСу. За словами Юрія Филюка, після попередньої відмови міський голова Віктор Анушкевичус в особистій розмові з ним посилався на пам'ятник першій українській церкві. Мовляв, близько до місця, яке можна вважати міською святинею.

Щоби дізнатися позицію української церкви з цього приводу, підприємець звернувся до Владики Володимира Війтишина, глави Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. За словами підприємця, владика не був проти.

"Спитав, де саме має розташуватися майданчик. Ага, не біля пам'ятника, не в сквері. І сказав мені в очі, що нічого проти не має,  повідомив Юрій Филюк.  І додав, що це взагалі не питання церкви, коли йдеться про літники і світські пам'ятки".

Юрій Филюк висловив готовність винести це питання на громадські слухання і оскаржувати причину відмови в суді. 

"Ми не погоджуємося з такою причиною. Будемо ініціювати громадські слухання. Якщо в суд доведеться йти, то підемо. Ми налаштовані поводитися спокійно і безконфліктно, але відстоювати свої права",  відзначив він. 

Сьогодні 8 голосами "за" Івано-Франківський міськвиконком заборонив встановлення літнього майданчика на тротуарі біля "Fabbrica". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: