fbpx

"Євробляхарі" блокують рух на 11 прикордонних пунктах

Суспільство 11:03, 26.11, 2018

На кордонах України з країнами Євросоюзу та Білоруссю станом на ранок понеділка, 26 листопада, залишається ускладненим рух через пункти пропуску – внаслідок протестної акції власників авто на єврономерах.

Про це повідомляє НВ з посиланням на Державну прикордонну службу.

Станом на 08:00 було ускладнено проїзд через 11 пунктів пропуску, 8 з яких – на кордоні з Польщею. Йдеться про пункти Устилуг, Рава-Руська, Ягодин, Малий Березний, Шегині, Краківець, Солотвино, Угринів, Грушів, Смільниця, Доманове.

Протестувальники частково або повністю перекривають рух на дорогах.

25 листопада власники автомобілів на єврономерах влаштували акції на пунктах пропуску у Львівській, Волинській та Закарпатській областях. Зокрема, на пункті пропуску "Краківець" мітингувальники запалили шини.

"Євробляхарі" протестують через набуття чинності закону про спрощення розмитнення авто на єврономерах, з яким не згодні власники таких машин.

Прикордонники посилили охорону державного кордону через масові протести "євробляхарів".

23 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроекти №8487 і №8488. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і підсилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання законами чинності (з 25 листопада).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: