fbpx

З Хмельницької області в зону АТО виїхали ракетні установки "Ураган" і "Смерч"

Суспільство 16:51, 17.07, 2014

На Шепетівському державному ремонтному заводі (Хмельницька область) відремонтували ракетні системи залпового вогню "Град", "Ураган" і найпотужнішу в Україні установку – "Смерч". Замовником є ​​Міноборони України. Вся відремонтована техніка йде на озброєння сил АТО.

 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Олег Яворский, передает Цензор.НЕТ.

техника

"Град", "Ураган", самохідна артустановка "Акація", "Гіацинт", машина управління вогнем артилерії, і ще 126 зразків ракетно-артилерійського озброєння. Коротше, ремонтуємо всі види артустановок, які є на озброєнні в Україні, – каже директор підприємства Олег Туринський. – 36 з них, в тому числі і перераховані вище, ремонтує лише наше підприємство". 

За 2 місяці Шепетівський ремонтний завод виконав робіт на замовлення Міноборони України на суму понад 6 млн грн. До кінця року планують відновити бойову техніку на 60 мільйонів. 

"Самохідна артилерійська гаубиця "Гвоздика" – чудова бойова машина, – говорить начальник відділу ремонтного фонду Олександр Степанюк. – Пушка 122 мм, і взагалі машина нашого виробництва – Харків. Але хтось дуже "постарався", щоб вона не була прийнята на озброєння". 

техника

Підприємство має 7 основних цехів. Бойові машини розбирають до найдрібніших деталей, залишаючи лише раму. Миють, чистять, фарбують. При необхідності деталь заміняють (або виготовляють самі, або беруть на інших підприємствах). Також бойові машини повністю укомплектовують запасними частинами, інструментоми і приладдям (чохли, ящики для боєприпасів). Приміром, тільки одна артустановка "Гвоздика" комплектується з 400 запчастин і аксесуарів. техникаКапремонт однієї бойової одиниці, в залежності від машини, триває від 2 тижнів до місяця. Багатьом автомобілям, на яких встановлені ракетні системи, по 30 і більше років. Після капремонту їх ресурс збільшується ще на 15 років. 

Всього на території підприємства зберігається понад півтори тисячі одиниць техніки. На ремонтному заводі працює 350 робітників.

Источник:http://censor.net.ua/p294159

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: