fbpx

З початку року на Прикарпатті зареєстровано 205 звернень з підозрою на кір

Здоров'я 11:16, 13.01, 2018

Найбільше звернень з підозрою на кір зареєстровано в Івано-Франківську, Тисменицькому, Тлумацькому та Надвірнянському районах

Станом на 11 січня в області зареєстровано 205  звернень з підозрою на кір, в тому числі дітей віком до 17 років – 113 (55,1%). Вірусологічна лабораторія ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України" лабораторно  підтвердила діагноз у 15 випадках, що становить 7,3%.

Найбільша кількість зверенень з підозрою на кір зареєстрована в Івано-Франківську – 34, Тисменицькому – 34, Тлумацькому – 29 та Надвірнянському районах – 20.  
За 2017 рік згідно із заключними діагнозами в Івано-Франківській області зареєстровано 1344 випадки  захворювання на кір. Вікова категорія дітей віком 0-17 років становить 1037 (77,2%) випадки. Діагноз підтверджено у 405 випадках, що становило 30,1%.       
 
Нагадаємо, через кір в Івано-Франківську оголосили карантин та на тиждень продовжили школярам канікули. За цей батьків просять вакцинувати дітей. Медики нагадують, що кір – небезпечне вірусне захворювання, яке дуже швидко поширюється – вірус кору передається при кашлі, чханні чи тісному контакті з хворим. Кір може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до 5 років. Зокрема, може спричинити запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів (бронхіт), пневмонію, діарею, енцефаліт і навіть призвести до смерті. Спеціального лікування від цього захворювання нема. Найкращий захист від кору – вакцинація.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: