fbpx

З початку року у Франківську посадили 694 дерева, зрізали – понад сотню

Суспільство 09:19, 21.05, 2019

Восени 2019 року комунальники посадять ще 800 дерев та 1550 кущів в Івано-Франківську.

Про озеленення в місті на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська розповів директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Комунальники створили електронну карту дерев. На ній розміщені усі дерева, які посадили у Франківську з осені 2018 року. На карту вносять інформацію про породу дерева, час посадки. Зараз карта доступна лише для внутрішнього користування, але з часом стане доступною для всіх франківців.

За словами Михайла Смушака, протягом останніх років Івано-Франківськ закуповує дуже якісні, великі саджанці. Вони добре приживляються і їх уже важче зламати вандалам.

Окрім цього, з початку року комунальники обрізали 242 дерева. Кожного дня робота продовжується.

До кінця року в місті планують облаштувати зелені газони на вулиці Лесі Українки, площі Міцевича, "щоб люди могли сидіти на траві, відпочивати". Також буде зроблене озеленення навколо озера, клумб у парку Шевченка та висаджено ще 800 дерев і 1500 кущів.Весною почадили 694 дерева та 4200 кущів.

"Озеленення дуже важливе. Бачимо зараз погодні катаклізми, зміни погоди, тому ми повинні бути готові реагувати", – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: