fbpx

З початку січня Івано-Франківський рибоохоронний патруль затримав 36 браконьєрів

Суспільство 17:41, 20.01, 2019

В період з 2 по 15 січня 2019 року інспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля викрили 36 порушень природоохоронного законодавства. В тому числі: 35 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та одне - за ст. 88-1 КУпАП (незаконний продаж риби).

Серед виявлених правопорушень 20 адмінпротоколів складено на зимувальних ямах Городенківського, Снятинського та Коломийського районів. А також 15 протоколів – на Бурштинському водосховищі, повідомляють у держрибагентстві.

За два тижні порушників оштрафували на суму 1581 грн. З незаконного обігу вилучено 14 кг риби.

Так, 14 січня держінспектори патруля провели черговий рейд у місцях збуту біоресурсів в місті Івано-Франківськ. Близько 14 години в одному з мікрорайонів міста було виявлено факт незаконної торгівлі рибою. Місцевий мешканець продавав 6 екз. коропа та 3 екз. товстолоба, загальною вагою 14 кг. Необхідних для цього документів (підтвердження законності придбання риби та сертифікат якості) у порушника не було.

На чоловіка складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП, що передбачає накладення штрафу від 510 до 1700 грн з можливою конфіскацією товару. Біоресурси вилучено. Матеріали справи будуть передані до суду.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: