fbpx

За клопотанням прокуратури причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" випустили з СІЗО

Суспільство 10:56, 31.01, 2018

Правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. Втім, про підозру повідомили лише двом з них – сьогодні в Івано-Франківському міському суді підготовче засідання.

На лаві підсудних опинилися Тарас Ткачук та Анатолій Гаврилюк. Обох обвинувачують у злісному хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї. Окрім того, Ткачуку інкримінують незаконне поводження зі зброєю.

"Стосовно двох осіб винесена підозра про притягання до відповідальності за хуліганство. Щодо ще однієї особи – за замах на умисне убивство з хуліганських мотивів. Усі особи, які стріляли, оголошені у розшук",  повідомив учора на прес-конференції прокурор області Олександр Стратюк.

Як повідомляв КУРС, у суботу, 26 серпня минулого року, конфлікт між відвідувачами "Pasage Gartenberg" переріс у стрілянину. Одного чоловіка із вогнепальним пораненням доставили в обласну клінічну лікарню.

В ухвалах суду, винесених під час досудового розслідування, йдеться, що зброю під час конфлікту використовували як мінімум троє осіб.

Конфлікт виник між двома компаніями, які зустрілися на літній терасі бару "Pasage Gartenberg". Чоловік, якого поранили, і ще один почали бити чоловіка з іншої компанії. Тим часом Ткачук і Гаврилюк вийшли на вулицю і взяли з автомобіля "Volkswagen Golf" зброю: Ткачук озброївся пістолетом "ZorakI 914S", а Гаврилюк  рушницею "Safari ПН001". До слова, окрім хуліганства, Ткачуку інкримінують незаконне поводження зі зброєю, оскільки пістолет незареєстрований.

Тим часом товариш того чоловіка, якого били, взяв з автомобіля ВАЗ 21010 заряджену рушницю марки "Сайга  410 к" та вистрілив у одного з нападників. Очевидно, саме його зараз і розшукують за підозрою у замаху на вбивство, про що згадував прокурор Стратюк.

Як писав КУРС, очевидці на літній терасі "Pasage Gartenberg" тоді впізнали власника центрального продуктового ринку Ігоря Халаменду та Анатолія Француза – сина колишнього начальника прикарпатської міліції.

У поліції повідомляли, що затримали три автомобілі, причетні до інциденту, у двох з яких знайшли зброю. Один із них, "Volkswagen Golf", патрульні наздогнали по дорозі в обласну клінічну лікарню. В автомобілі поліцейські знайшли зброю та затримали двох осіб. Третього чоловіка, що їхав в авто, доставили з пораненням в лікарню. Ще одну автівку, "Nissan X-Trail", поліція затримала на вулиці Січових Стрільців. У цьому автомобілі поліцейські також знайшли зброю. З достовірних джерел стало відомо, що цей автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому – синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який протягом 1994-2000 років очолював прикарпатську міліцію. Пізніше заступник начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Ігор Баб’юк розповів, що Француза-молодшого поліція допитала як свідка.

В судових ухвалах йдеться також про арешт двох автомобілів "Volkswagen Golf" і "ВАЗ-21010", автомобіль Анатолія Француза у матеріалах справи не фігурує.

У жовтні минулого року прес-служба прокуратури області повідомила про те, що двох підозрюваних (йдеться про Тараса Ткачука і Анатолія Гаврилюка), за клопотанням прокуратури, взяли під варту без альтернативи внесення застави.

Втім, у прокуратурі чомусь не повідомили про те, що вже у грудні 2017-го сторона обвинувачення клопотала у суді про зміну для підозрюваних запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт, мовляв, свою вину вони визнали і співпрацюють зі слідством.

До слова, ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї), за якою інкримінують вчинення злочинів Ткачуку і Гаврилюку, передбачає покарання на строк від трьох до семи років. Скільки проситиме для них прокуратура, дізнаємося у суді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: