fbpx

"За нетактовність": Обласна рада звільнила з посади Ольгу Галабалу

Політика 15:12, 31.03, 2016

Івано-Франківська обласна рада таємним голосуванням достроково припинила повноваження заступника голови облради від партії "ВОЛЯ" Ольги Галабали.

Перед таємним голосуванням Ольга Галабала звернулася до депутатів:

"Ця дискусія назріла, ми бачили це по сесіях, заявах депутатів. Тому давайте поставимо крапки над "і", визначимось, як ми будемо працювати. Щоб у нас не було внутрішнього конфлікту. Зараз питання не в тому, залишуся я на посаді чи ні, питання у тому, залишились у нас спільні цінності чи не залишились. Незалежно від результатів голосування, дякую за ту співпрацю, що була".

"За" відставку Ольги Галабали з посади заступника голови обласної ради проголосували 52 депутати з 73 присутніх на сесії, проти – 7, утримались – 13, один бюлетень визнали недійсним. Проти голосували депутати від Волі, утрималися обранці від "Батьківщини". Предаставники БПП "Солідарність", "Свобода" і "Самопоміч" проголосували "за".

Серед імовірних претендентів на посаду заступника голови облради називають голову фракції "Самопоміч" Тараса Виноградника і депутата від "Солідарності" Михайла Ерстенюка. 

Як повідомляв КУРС, сьогодні 32 депутати Івано-Франківської обласної ради подали звернення з вимогою припинити достроково повноваження заступника голови обласної ради Ольги Галабали.Свою ініціативу підписанти – депутати від фракцій "Самопомочі" і БПП "Солідарність" (включно з головою ОДА Олегом Гончаруком і його заступником Сергієм Басарабом) – пояснили "нетактовністю" Галабали, яка неодноразово критикувала обласну раду за корупцію і безвідповідальність.

Сама Ольга Галабала пояснила бажання відправити її у відставку роздратуванням облдержадіміністрації боротьбою, яку вона та партія "ВОЛЯ" ведуть з корумпованими правилами, які на рівні області не помінялися за останніх три роки. 

Як повідомляв КУРС, конфлікти між Ольгою Галабалою й депутатами інших фракцій виникали також через увагу активістів ВОЛІ до питання незаконного видобутку гравію на річках Прикарпаття, вимогу Галабали запровадити антикорупційну систему електронних закупівель ProZorro, гостру критику з її боку з приводу розподілу 80 млн грн обласного екологічного фонду тощо. 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: