fbpx

За рекламу мера і "Свободи" з міського бюджету сплатили понад 400 тисяч гривень

Політика 20:42, 21.10, 2016

Після того, як партія "Свобода" і Руслан Марцінків виграли місцеві вибори, промокампанія мера та його команди не закінчилася. Щоправда, витрати на висвітлення діяльності мера і його політичних побратимів лягли на бюджет.

Івано-Франківська міська рада має свій комунальний канал – ТРК "Вежа", який отримує пряме фінансування з бюджету. За інформацією депутата Олійника (УКРОП): "За час роботи новообраного складу міськради коментарі міського голови транслювалися 268 разів, коментарі депутатів "Свободи" – 96 разів, а коментарі опозиційних депутатів тільки 13 разів".

КУРС писав, що на сьогоднішній сесії Івано-Франківської міської ради фракція УКРОП виступила із заявою. В ній звинуватила комунальну ТРК "Вежа" у тому, що та стала рупором міського голови та ВО "Свобода".

За неповний рік діяльності на інформаційну кампанію міського голови та міськради з бюджету витрачено 421 707 грн. Кошти перераховані не тільки місцевим ЗМІ, а й столичним медіа, інформує ГК.

14793867_940753786030134_322062204_n

Київська агенція "ТВ-Комерц Груп" отримала з міського бюджету 65 000 грн. Засновниками фірми є дві юридичні особи: ТОВ "Автоконтракт" і ТОВ "Престиж груп". Кінцевим бенефіціаром та водночас керівником  агенції є Олександр Онисович, раніше відомий як комерційний директор "5 каналу".

Найбільшу суму – 95 000 грн – було перераховано на фізичну особу, підприємця Лежаніна Олексія Олександровича. Призначення платежу – послуги з виготовлення відеоматеріалів. Якщо згадати "промоційну" для свободівців і Марцінківа телевізійну  програму "Особливий погляд" на "5 каналі", то слід відзначити, що її виробником була компанія ТОВ "Євразія-Медіа". Одним із засновників якої та генеральним директором є Лежанін Олексій Олександрович. Тож можна припустити, що "солодкі" сюжети на столичному каналі фінансуються з бюджету міста. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: